Sien van der Pol

Geef mij maar zwarte humor!

Bij toneelgroep Est heb ik me vele jaren met plezier als souffleuse ingezet en ook met een paar toneelstukken meegespeeld.  Daarna even niks met toneel gedaan, totdat in 2001 bij Elckerlyc een regie-assistente nodig was. Via via hebben ze mij gevraagd.

Na twee jaar regie-assistente te zijn geweest en na een wissel van de regisseur, heb ik het spelen weer opgepakt met kleine rolletjes. Ik heb  een brede smaak qua genre en stijl. Zwarte humor heeft lichte voorkeur. Iedere rol is belangrijk, hierin versterk je elkaar en breng je het stuk naar een hoger plan.
Samen  aan een stuk werken,  daar geniet ik van. Gemotiveerde mensen die een zo goed mogelijk eindresultaat op de planken willen zetten. Uiteraard in goede sfeer!

Van Tsjechov heb ik genoten mede omdat we die daarna in het openluchtmuseum hebben opgevoerd. Die omgeving gaf weer een extra dimensie. Midzomernachtsdroom was weer uniek door de mooie belichting/ kleding en muziek.