Over ons

“Altijd iets bijzonders van hoge kwaliteit”

Toneel vereniging Elckerlyc uit Geldermalsen is op 1 juli 1944 opgericht om “toneel te spelen en mooie voorstellingen te maken”!
Door de jaren heen zijn er jaarlijks prachtige voorstellingen opgevoerd en hebben vele spelers hun rol op een mooie manier vorm gegeven. Elckerlyc is dan ook trots op haar ere-leden!

Momenteel heeft Elckerlyc een vaste groep van ongeveer 15 leden. Bij het uitzoeken van een nieuw stuk wordt, naast het zoeken naar een inspirerend verhaal, rekening gehouden met het aantal spelers dat mee wil doen en de hoeveelheid beschikbare rollen. En soms wordt voor specifieke rollen gezocht naar gastspelers.

Over het algemeen werken regisseur en spelers gedurende 8 maanden aan een theaterstuk. We werken aan het begrijpen en beheersen van de tekst, het vorm geven aan je karakter, het begrijpen van de keuzes die de personages maken, tot het uiteindelijk kiezen van decorstukken en kleding, regelen van licht en geluid. Zo ontstaat er vanuit een geschreven script uiteindelijk een levendige voorstelling waarmee we hopen het publiek te prikkelen.
Het werken aan een nieuw stuk is een intensief proces wat we samen doen en waarvan de uitvoering het hoogtepunt is; samen met elkaar iets moois op de planken zetten!

Met onze website hopen we u een indruk te geven van wat Elckerlyc allemaal doet.
Van onze spelers tot eerder gespeelde uitvoeringen, van krantenberichten en foto’s tot het nieuwe stuk wat we gaan spelen tot de mogelijkheid om te reserveren!

Wij hopen u te mogen begroeten bij onze volgende voorstelling!

Toneelgroep Elckerlyc Belangrijke e-mailadressen
KVK: 40156002 secretariaat@toneelgroepelckerlyc.nl
Bank: NL16 RABO 0138 3742 44 info@toneelgroepelckerlyc.nl
   
Bezoek ons op Facebook  
We staan ook op Twitter