Minouche van den Berg

Toneel is voor mij een way-of-life

Nadat ik mijn man leerde kennen, die regisseur was van de CPJ uit de Alblasserwaard, kwam ik in aanraking met toneel. In 1994 heb ik heb ik de groep uit de brand geholpen toen 1 van de spelers uitviel. Dit smaakte naar meer. Maar door drukte op onze boerderij, het lesgeven aan 3 country linedance groepen, en het werk buiten het bedrijf, kwam ik er niet aan toe.

In 2013 ben ik uiteindelijk actief gaan zoeken naar een toneelvereniging. Toen kwam ik in Leerdam terecht bij La Troupe. Ik heb hier een aantal jaren met heel veel plezier gespeeld. Bij deze groep heb ik verschillende stukken gespeeld. Sprookjes, De Kersentuin en improvisatie- en straattheater. Ook in het bestuur heb ik me een aantal jaren ingezet.

Het spelen met een groep… het werken naar een eind doel… het groeien met elkaar…. En vooral jezelf verder pushen dan je dacht te kunnen… dat is zoiets moois. En als er dan een voorstelling staat. En het publiek is enthousiast… ja, daar doe je het voor ! Dat miste ik soms. Zo ben ik weer gaan zoeken…. En via Facebook kwam ik in 2017 op de pagina van Elckerlyc. En… ja er was een tekstloos rolletje als bruidje voor het stuk wat in 2018 op de planken kwam. Ik was helemaal door het dolle heen.

Inmiddels zet ik me ook binnen het bestuur in om de vereniging nog beter op de kaart te zetten. Want Elckerlyc is een vriendenclub van gepassioneerde spelers. Een warm bad, waar iedereen mag zijn wie hij/zij is. En waar je in groepsverband wordt uitgedaagd om qua spel je verder en verder te ontwikkelen.  Toneel zit bij mij heel diep… en ik hoop nog heel erg lang samen met deze fijne groep mensen, prachtige stukken ten tonele te mogen brengen voor u allen.