Karin Schardt

Karin Schardt

Er bestaat geen goed of fout, we hebben mogelijkheden waaruit we kunnen kiezen

Ik ben sinds augustus 2017 regisseur van Toneelgroep Elckerlyc. Na jarenlang zelf gespeeld te hebben (van musical tot toneel en animatie) heb ik drie jaar geleden besloten een opleiding tot Theatermaker bij het Huis van Puck in Arnhem te gaan volgen. Ik zit momenteel in mijn afrondingsfase van de opleiding en “Het bos van dode liefjes” is dan ook voor mij mijn examenstuk.

Voor de spelers was alles in het begin wel even wennen: een nieuwe regisseur en een absurdistisch stuk. Ik hou ervan om spelers fysiek te laten spelen en dat was redelijk nieuw voor de meesten, maar ze stonden allemaal open voor nieuwe dingen en ze zijn zeer fanatiek aan de slag gegaan. Tekst is belangrijk op toneel, maar het lijf waar de acteur het mee moet doen zeker ook. Vaak wordt dat deel onderbelicht en ligt de focus op tekstinterpretatie. Dit is uiteraard van groot belang, maar je lichaamstaal en fysieke dynamiek is minstens zo belangrijk -anders kun je net zo goed een hoorspel spelen-. “Het bos van dode liefjes” heeft prachtige onderliggende lagen en symboliek in zich. De kunst is om deze naar boven te halen en te laten zien in een jasje van humor en verdriet.

We zijn hard aan het werk! Naast het regisseren van Toneelgroep Elckerlyc ben ik regisseur van Spelgroep Bennekom  en regisseer ik op projectbasis koren en muziektheaterproducties. Zelf ben ik zingend en spelend actief met Lieve Lust, een dames vocalgroup.