José de Jong

Chaootje…

In 1998 ging de telefoon en werd ik benaderd door Karel van Koppen met de vraag of ik mee wilde spelen in “De witte kamer uit mijn herinnering” van J.L Toddie onder  regie van Jan Beeren. Ondanks dat het een piepklein rolletje was, vond ik het heel spannend. Een wereld achter de schermen waar ik totaal geen ervaring mee had. Ik werd enthousiast om een verhaal tot leven te laten komen en over te brengen naar publiek. Het proces in te gaan met z’n allen om een mooie productie te maken.

De rol die ik het mooiste en indrukwekkendst vond om te spelen was Bibi in Een Sneeuw van Willem Jan Otten. Door in de huid van een ander te kruipen en de uitdaging aan te gaan om het personage die je bent niet te “spelen” maar te “worden” en toch bij jezelf te blijven was bij deze rol zeker een uitdaging!
De diversiteit aan stukken die we spelen: De Beer van Tsjechov, De Spaanse Hoer van Hugo Claus,  Kras van Judith Herzberg, Lie of a Mind van Sam Shepard en nog vele andere. Dat tezamen met het groepsproces en het plezier wat we hebben is het een heerlijke hobby.