Elckerlyc 4x Anders

Toneelgroep Elckerlyc brengt van 12 t/m 15 februari 2015, 4 eenakters op de planken van Dorpshuis Meteren. Deze eenakters vormen samen een avondvullend programma.

Elckerlyc heeft gekozen voor deze 4 eenakters, zodat alle spelers mee konden spelen. Vanwege het grote aantal spelers heeft Toneelgroep Elckerlyc besloten om behalve in februari 2015 ook in oktober/november 2015 te spelen; 2 uitvoeringen per jaar.

De voorstelling Elckerlyc 4 x anders bestaat zoals gezegd uit 4 eenakters variërend in tijd van 15 minuten tot 45 minuten. De  stukken zijn totaal anders van opbouw en opzet en ook van 4 verschillende auteurs.

In Serenade neemt Slawomir Mrozek ons mee in een kippenkooi waarin zich 3 kippen en een haan bevinden. Buiten de kippenkooi zit de Vos te spelen op zijn muziekdoosje. De haan waarschuwt de kippen voor de vos, hij is een gemene gluiperd. Mrozek laat ons zien dat de mens (in dit geval de kip) makkelijk te bespelen is door mis- of gebruik te maken van zijn menselijke zwakheden.

In de eenakter Aanpassen van Reid Conrad worden 3 mannen, die een geheel eigen filosofie hebben ontwikkeld over de maatschappij en hoe mensen zich in die maatschappij moeten gedragen, zelf geconfronteerd met hun filosofie. Het wordt aanpassen geblazen en dit leidt tot absurde en hilarische momenten.

In Zilveren Bruiloft van John Bowen maken we kennis met Audrey en Julian die hun 25 jaar huwelijk willen gaan vieren. Maar valt er wel wat te vieren? Is hun huwelijk wel dat wat ze er van verwacht hadden? In deze eenakter wordt hen pijnlijk duidelijk wat ze van elkaar en van hun huwelijk vinden.

Meel van Mark van Seggelen, de laatste eenakter, is een tragikomedie. Moeder woont samen met 2 volwassen kinderen. Alle drie dromen ze er van om een eigen leven te beginnen. Ze durven echter niet de stap te zetten om van elkaar los te komen. Meel is absurdistisch, hilarisch en wrang.

De 4 eenakters van Elckerlyc zijn hilarisch, maf, absurdistisch, ontroerend en mooi. Sommigen spelers worden ingezet in meerdere toneelstukken, zij spelen dubbele rollen.

Regie: Jan Beeren

Spelers:
Serenade: Pien van Dael, Corina Mevis, Jose de Jong, Arjan Bos, Bonne van Dam.
Aanpassen: Bonne van Dam, Karel van Koppen, Peter Piek, Carla van Coevorden, Sien van der Pol, Jose de Jong, Corina Mevis, Arjan Bos.
Zilveren Bruiloft: Peter Boekelaar, Maggie van Schaik
Meel: Jenneke Vrijenhoek, Peter Piek, Peter Boekelaar
Tussenspel: Annelien van Dael, Jos Wendrich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.